homepage

WONEN EN WERKEN IN EEN LEVENDIGE OMGEVING

line

Oprichting verenigingen en stichtingen

 

Verenigingen
Een vereniging heeft leden met dezelfde hobby, levensbeschouwing of politieke overtuiging. Bij de oprichting van een vereniging stelt u informeel statuten op of u gaat hiervoor naar de notaris. Alleen als een vereniging statuten heeft die in een notariele akte zijn vastgelegd kunt u regelen dat u als bestuurder niet aansprakelijk bent voor de schulden van de vereniging. De vereniging is een rechtspersoon met een afgezonderd vermogen. Zaannotarissen kan u van adviezen voorzien bij de oprichting van uw vereniging zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Stichtingen
Stichtingen worden over het algemeen voor goede doelen opgericht. Soms wordt er een onderneming in gedreven. Een stichting kan geen leden hebben, is een rechtspersoon met een afgezonderd vermogen. Voor het oprichten hiervan moet u langs de notaris die de notariële oprichtingsakte opstelt met daarin de statuten. Ook wordt in deze akte de activiteiten, doelgroep, doelstellingen en financiële situatie beschreven.

Zaannotarissen draagt zorg voor het rechtsgeldig maken van uw vereniging of stichting en regelt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Nadat u bij Zaannotarissen uw stichting of verenging heeft opgericht is juridisch alles op orde en kunt u zich volledig op het doel er van richten.

Voor vragen of meer informatie kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!