homepage
line

Blog van Meester Rik: #trots

influencer Rik Jacobs

 

Was ik een hippe influencer dan had ik u gloedvol verwezen naar mijn instastories. Met van die heerlijke hashtags zoals #lovemyjob #theplacetobe #trots #supertrots #zaannotarissen. Dan had ik u allang geleden meegenomen in het proces van een nieuw kantoor openen. Was u overspoeld met foto's van een breed lachende Meester Jacobs bij een gevelbord, of speels springend over grote rollen vloerbedekking. Opperste gelukzaligheid uitstralend bij het nieuwe koffieapparaat en languit op de balie zijn 'betrapt'.

 

Maar ik ben geen hippe influencer. De enige die mij volgt, is onze hond. En dan ook alleen maar als er verder niets interessants te besnuffelen valt. Het woord 'instastories' moest ik opzoeken. Toen kwam ik er ook ein-de-lijk achter wat de functie van die hashtags, die ik gewoon nog 'hekje' noem, is. Nee, ik heb gelukkig deze plek op het wereldwijde web. Waarin ik met passende trots kan mededelen dat wij andermaal een nieuw kantoor hebben geopend. Vlakbij onze huidige vestiging op de Zaanweg, waar collega Vincent Bos zetelt.

 

Dat de mediahypes van de jeugd niet aan mij besteed zijn, betekent niet dat wij niet met onze tijd meegaan. Integendeel. Zoals elke ondernemer steeds zijn of haar dienstverlening aanscherpt en de producten verbetert, zo zijn wij ook innovatief bezig het notariaat te moderniseren. Aan de aktes en regels kunnen wij weinig veranderen. Dat is een taak van het Rijk. Als beëdigd ambtenaar voeren wij deze naar eer en geweten - en Wetboek - uit, conform de maatstaven die de regering bedenkt. Ons prodúct kent daardoor weinig flexibiliteit. De díenstverlening daarentegen kan wel degelijk onderscheidend zijn. Daar richt ik mij op.

 

En ik hou van mensen. Praat graag, hoor veel en luister nog meer. Meedenken en vooruitplannen in een specifieke situatie vind ik de mooiste elementen uit mijn vak. Oplossen. Vermijden. Fantastisch! Met het nieuwe kantoor gaan wij het notariaat toegankelijker maken. Dat je ergens binnen kunt stappen met vragen zonder eerst vijf marmeren treden en een koperen bel te hoeven passeren. Bij wijze van spreken. Feit blijft dat de meeste mensen pas bij een notaris aan tafel schuiven als hun boekhouder of hypotheekverlener hiernaartoe verwijst. Terwijl er zoveel meer mogelijk is. Dat willen wij opengooien!

 

Met onze nieuwe vestiging komt de teller op vier kantoren. Naast Zaandam, de watertoren in Assendelft en het welbekende kantoor verderop de Zaanweg is deze nieuwe loot aan de stam superbenaderbaar. Precies zoals het moet zijn. Een plek waar je naar binnenstapt om informatie te krijgen over het levenstestament, laatste wilsbeschikking, huwelijkse voorwaarden, schenkingen et cetera. Alles wat een mens uit zijn of haar slaap houdt, zeg maar.

 

Zaannotarissen keert het om. In een maatschappelijk landschap waarin intermenselijk contact steeds minder vanzelfsprekend is, maken wij dat juist weer belangrijk. Brengen wij de notaris vanuit zijn eeuwenoude ivoren toren naar een gemakkelijk te benaderen en aan te spreken punt. Hopelijk ben ik toch een beetje een influencer. Trots ben ik zeker. Zonder hekje!

 

 

 

 

 

 

 

Hartelijke groet,

Mr. Jacobs MfN VMN
r.jacobs@zaannotarissen.nl